Hulyeseg ara 1.

Oke, hogy mozgalmi lázban égünk, de szót kel ejteni a biciglivel kapcsolatos szopási lehetőségekről.

Bevásárlás.

Szögezzük le. A Hervis nem a barátod. Sok olcsó cuccot ki lehet náluk fogni, de jelenleg biciglialkatrészt tilos ott venni. A tavaji széria elfogyott, az ideit viszont hihetetlenül drágán adják. Oké, kapitalizmus van, meg minden, de azért az nagyon durva, hogy egy elvileg olcsó nagyáruhaznak 20%-al aláver egy kisbolt. (Konkrétan az Árkádbeli Ridebikeról beszélek. Üdv a kollégáknak Dani.)

A normális cuccok felül árazottak, a sajátmárkások, tucatgagyik, azok szarok, de legalább ezek is drágák. Tegnap sok embert láttunk bevásárolni bicajos cuccokat, és két embernek is szolnom kelett, hogy rakja vissza a szar sodrony lakatokat, mert az nem biciglizár, hanem egy felirat: “Lopj el!”

Itt finoman elmerengek azon, hogy vajon hány bicajt fognak ellopni ma azért, mert emberek ilyen szarral zárták le. Lakatolj!

Az U lakatjaik se voltak túl bizalomgerjesztőek. 2,5K-ért árultak valami lágyvas szart. Felecsdel!

A sisakok. Na itt felsírtam. Ott van az a sok Balance márkájú fos, kirakva nagy halomban. (áruházi zsargonban: szigeten) Távolról még bizalomgerjesztőnek néznek ki, de ahogy kezembe vettem, majdnem eldobtam az undortól. Rémesen gagyi a belső szivacsozása, de ettől még hasznalhato lenne, ha nem mozogna el a sisak borítása.

A sisak fényes-kemény borításának kritikus szerepe van a védelemben. Semmi feladata az ütés elnyelésében, azért van hogy a sisak ne “ragadjon” le a betonon, ha esel. Az erőelnyelő réteg puha, szivacsos anyag. Ha az fogna betont, elakadna, és te ügyesen kitörnéd a nyakad. A sisaknak csusznia kell.

Egyszerüen csak hővel ráformázták, de szinte semmivel sincs rögzítve. Eszem megáll, be kéne tiltani. Hol van ilyenkor a fogyasztóvédelem.

Szólok azért jót is a Hervisről…

Mit érdemes ott venni?

Ruhát. Tavaji modellek, 2öt fizet 3at kap. Lett is két polom, meg egy HT gatyóm.

A kesztyük olcsók, szarok. De szarságuk csak az én szubjektív kifogásom. Ár érték arányuk elfogadható. (Kivéve a 7k-sé, a kulacsok mellett.)

Van még tavajról visszamaradva Bell, illetve Giro bukók. Ezek megérik, mert még tavaji áron vannak, és ezek jó buksik. Egyetlen gond, hogy a dobozuk már elveszett, ergo felejtsd el a cserélhető szivacsbelsőt. Ezen kívül jól meg kell őket vizsgálni, mert már jó ideje ki vannak rakva, és az ügyes vásárlók már levandalizáltak néhányat. Itt még találhatsz gyöngyszemet.

A bicajokat nem minősítem. A Balance az olyan, hogy alig vitted ki a boltból, első utad a szervízbe vezessen (rá ne ülj, told!), ahol majd újra összerakják. Szerelésben sose remekelt a kínai sor. Jó hír, hogy lehet kifogni jó kis KTM, Scott bicajokat jó áron.

Kategória: bicajoskisokos, Kétkeréken | A közvetlen link.

Hulyeseg ara 1. bejegyzéshez 5 hozzászólás

 1. Dani szerint:

  Először kis gonoszkodás: a biciklit direkt írod g-vel (bicigli), avagy ez ilyen szleng? Mert sok embernél látom, most nem tudom eldönteni, hogy mi van…
  Második, tavaLYi. Bocs, ennyi Grétsi mára. :D
  No ajánlatom. Hervist kerülni messzire. KTM, Scott nem ér annyit amennyi, még akciósan sem, mert ott a nevet fizeted. Nézd meg a másik említett Árládia boltot. Egy KTM áráért jobban felszerelt Magellant kapsz. Amúgy ebbe a kategóriába tartozik még a Kona is. Horror ár, szar cuccok… És egy Kona váz nem ér annyit amennyi. Annyiért már Specialized, ahol a legalapabb vázuk is élettartam garis…
  Lakat. Csak 8k HuF felett, csak Abust. 7-8-as biztonsági szintet minimum.
  Bukó: évek óta Giro fanatikus vagyok. Egy ’98-as Switchbladem van még mindig. Kettétörve, de bírja… Nagy ugrást nem vállalok már be vele… Szal itt is: 9k HuF felett szigorúan. Giro, Cratoni SixSixOne, Specialized, Uvex.
  Szervízember múltamból tudnék mesélni a Balanceról…
  Majd egyszer közzéteszem a vasárnapi meg bikemagbicós kellysklubbos emberkék éveken keresztül gyűjtött bolti beszólásait… :D
  Ennyit mára, bocs a wall of textért… :D

 2. udi szerint:

  Nem para a Grétsiért, bár azt nem tudom, hol van az Árládia. :P

  A biciklit meg igazán nem tudom hogy kell(ene) irni, szóval néha keverem.

 3. Dani szerint:

  Lol 1-1… :D Utálom a laptop billentyűzetet…
  K-val kell. :D

 4. vnsznt szerint:

  mikor baszunk már be bringázás előtt/közben, azt hörögd el nekem, te szépséges férfi

 5. udi szerint:

  Valami hetvege kozeli kulturprogramkent siman el tudom kepzelni, de mostansag azt se tudom, hogy holnap micsinalok.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>